Büszkén mutatjuk be az Ayurveda Pura ajurvédikus Aranytej-keverékét.

Dr. Deepa Apte számos napot, hetet, hónapot töltött egy olyan recept összeállításával, amely nemcsak hiteles, hanem sokoldalú is, így többféle módon is alkalmazható. Ennek a csodálatos keveréknek a fő összetevői a kurkuma, a gyömbér, a fahéj és a kardamom.

Az Aranytej kifejezést az Aranyló fűszer, a kurkuma ihlette.

Számos előnye van az ajurvédikus Aranytejnek. Valószínűleg nagyon hosszú ideig tudnám sorolni ennek a nagyszerű elixírnek a jótékony hatását. Az alábbiakban bemutatjuk ennek tápláló és felemelő italnak néhány legfontosabb előnyét.

Idegrendszer: Az olyan gyógynövények, mint a kardamom és a kurkuma, segítenek megnyugtatni az idegrendszert. Segítséget tud nyújtani álmatlanság, szorongás és idegesség esetén. Tehéntejhez adva ezek az összetevők segítenek az idegrendszer táplálásában és a szövetek hidratálásában.

Immunrendszer: A fahéj és a gyömbér növényi összetevői, valamint a kurkuma segít az immunrendszer erősítésében és táplálásában. Az ajurvédikus aranytej tökéletes ital, ha úgy gondolja, hogy kicsit kezd legyengülni a szervezete, és szeretné ezt az extra lendületet megadni az immunrendszerének.

Emésztőrendszer: Az ajurvédikus aranytej tejjel főzve segítheti az emésztőrendszer szabályozását. Segít megszabadulni a szárazságtól, és javíthatja a rendellenes bél tüneteit. Ha nem szereti tehén tejet akkor növényi tejjel fogyasztva az Ajurvédikus Aranytej hasznos az IBS szindróma kezelésében. Rendszeres fogyasztás esetén segít megszabadulni a felesleges hőtől, Pitta-tól vagy a bélgyulladástól.

Szaporító rendszer: Ez az egyik legjobb nyugtató ital, amely elősegíti a reproduktív rendszer egészségének megerősítését. A gyógynövények és fűszerek, például a kurkuma, gyömbér és a kardamom kombinációja segít a nők olyan betegségeiben, mint a szabálytalan vagy fájdalmas menstruáció, a gyengeség és kimerültség a menstruációs időszakokban. Ez egy nagyszerű ital, amelyet rendszeresen fogyaszthat, ha csalásalapítást terveznek, teherbeesés esetén. A kurkuma segít eltávolítani a gyulladást illetve a hőt.

Csontok és vázrendszer: Az Ayurveda Pura Ajurvédikus Aranytej tehéntejjel fogyasztva, a benne lévő kurkuma és gyömbérrel együtt hozzájárul a csontok megerősítéséhez, segít olyan helyzetekben, mint például osteoporosis, osteoarthritis és törések esetében. Segít a sérülések által okozott állapotokon is, mint például ínszalag szakadás vagy gyulladás.

Haj, bőr és köröm: A kurkuma számos öregedésgátló és fiatalító tulajdonságáról ismert. Kardamommal és a gyömbérrel együtt hozzájárul a haj erősítéséhez, táplálják a körmöket és a bőrt.

Fizikai erő: Ezen erőteljes ajurvédikus gyógynövények és fűszerek kombinációja szintén hozzájárul a szív, annak funkcióinak és a szív-érrendszer erősítéséhez. Az Ajurvédikus Aranytej az étkezési rendszer tökéletes része azok számára, akik fizikai aktivitásban vesznek részt, rendszeresen edznek.

A fahéj és a gyömbér fűszerek ismertek a vércukorszint szabályozásában. Amennyiben élni szeretne ezzel az egészségmegőrző hatással, fogyassza az Ajurvédikus Aranytej keveréket forró vízben vagy meleg zöld turmixban elkeverve.

A kurkumáról és a fahéjról közismert, hogy javítják a hangulatot és a hozzáállást. Ha valaki kissé maga alatt van, nem érzi hogy önmaga lenne, akkor tartson egy kis „Én” időt, fókuszáljon magára, készítse el az Ajurvédikus Aranytejet hagyományos módon, és élvezze a nyugtató és felemelő hatásokat.

A Rasayana az ajurvédában használt kifejezés a megfiatalításra, öregedésgátlásra. Az Ajurvédikus Aranytej klasszikus és hiteles összetevőivel, úgy mint a kurkuma, fahéj, gyömbér és kardamom segíti a test ezen változásait, a Rasayana-t.

Rasayana vonatkozásában az olyan gyógynövények, mint a kurkuma és a fahéj, memória javító hatásukról is ismertek. Tehéntejjel vagy más tejtermékekkel elkészítve az idegrendszer és az agy táplálásán keresztül segít a memória állapotában.

Az Ajurvédikus Aranytej tele van antioxidánsokkal, különösen a kurkuma, a gyömbér és a fahéj hatása által.

Jóga:

Aki rendszeresen végez jógagyakorlatokat illetve meditációt és légzőgyakorlatot, annak az Ajurvédikus Aranytejnek a napi rutin részévé kell válnia. Az ősi ajurvédikus összetevők, mint például a kurkuma és a gyömbér, megőrzik a Nadis tisztaságát, a fahéj és a kardamom pedig táplálják és megnyugtatják a Nadist vagy csatornákat.

A kurkuma, a gyömbér és a fahéj továbbá nagyon jó antibakteriális, gomba- és vírusellenes tulajdonságokkal rendelkezik.

Az Ajurvédikus Aranytej segít különféle szervrendszerek, szervek és elme tisztításában, táplálásában, megnyugtatásában és erősítésében, ideértve az érzékszervi, mentális és érzelmi képességeket.

Számos előnye van ennek a nagyszerű italnak. Összefoglalva nagyon sok különféle egyensúlyhiányban tud segíteni. A legfontosabb a Rasayana tulajdonságai miatt, éppen ezért a  mindennapi rutin részévé kell tenni, hogy megadjuk magunknak a mindennapi törődést.

Az Ayurveda Pura Ajurvédikus Aranytejének megvásárlásával számos receptfüzetet kap, amelyet Dr. Deepa Apté készített, hogy ezt a nagyszerű keveréket különféle módon elkészítse az italokban és ételekben, legyen az tej, turmix, leves, étel stb.

Az Ayurveda Pura Ajurvédikus Aranytejének elkészítésének két egyszerű módja van:

Hagyományos recept:

Hozzávalók:

Tej (tejtermék, kókusztej, mandulatej) – 1 bögre

Az Ayurveda Pura aranytejkeveréke – 1 teáskanálnyi

Elkészítési javaslat:

Főzze a tejet egy serpenyőben amíg forró lesz.

Adjuk hozzá az Ayurveda Pura ajurvédikus Aranytej-keverékét.

Hagyja tovább főzni, amíg a tej felforr.

Csökkentse a hőt.

Hagyja pár percig főzni. Vegyük le a tűzről.

Öntsük egy bögrébe amíg forró.

Élvezze az Ayurveda Pura ajurvédikus Aranytejét, amíg a tej meleg és forró hőmérséklet között van.

Gyors recept:

Hozzávalók:

Tej (tejtermék, kókuszdió, mandula) – 1 bögre – forró

Az Ayurveda Pura aranytejkeveréke – 1 teáskanálnyi

Elkészítési javaslat:

Adja hozzá az Ayurveda Pura Ajurvédikus Aranytej-keverékét a forró tejhez

Keverje össze alaposan, hogy a teljes ajurvédikus tejkeverék feloldódjon a tejben.

Élvezze az Ayurveda Pura Ajurvédikus Aranytejét, amíg a tej meleg és forró hőmérséklet között van.