A Mi panchakarmánk!

Tegnap este a férjemmel Suresh-nál jártunk, ugyanis belekezdtünk egy panchakarmába, vagyis méregtelenítő kúrába.

Azt mindig is tudtam, hogy amit adunk az nagyon jó, már kaptam is masszázst, ami szintén nagyon jó volt, na de terápiás céllal, vagyis, komplett terápia részeként még nem kaptam.

10 héten át tartó kúrán veszünk részt, aminek az első napja volt a tegnap esti.

 

 

Férjem abhyanga masszázsban részesült, ami egy teljes test olajos masszázsa és a masszázs végén beült a swedana box-ba, ami egy ülő szauna, ahol a fej kint van és csak a test van benne a szunában.

Én shiroabhyangát, vagyis fejmasszázst kértem mukhaabhyangával, azaz arcmasszázzsal, kaptam speciális nyakmasszázst, és még pristhaabhyangát vagyis hátmasszázst.

Mindketten 2-2 órás kényeztető kezelésben részesültünk.

A kezelés előtt és után is nagyon finom citrom-gyömbér teát fogyasztottunk. Ez a tea a minden napjaink része és lesz is a kúra alatt is. Az íze nagyon kellemes önmagában is, de ki kell egészítenünk, mert Suresh pontosan elmodta mit tegyünk, hogyan igyuk.

A kúra ideje alatt megtámogatjuk a testünket a szervezetünket gyógynövényekkel is, kinek mit, pl kaptunk brahmit, neemet, elengedhetetlen a triphala..

Ma reggeli tapasztalataink:

Reggel vasárnap lévén kicsit tovább is aludhattunk, ami nagyon jó volt, kipihenten, frissen ébredtünk. Az éjszakai alvásunk mind a kettőnknek mélyalvás volt. Engem nem kellett altatni, mert szerintem amikor a fejem a párnához ért abban a pillanatban el is aludtam. Nem feküdtünk korán, annál is inkább, mert maga a masszázs is este volt, hiszen szombaton még a vendégeké a főszerep és csak aztán jöttünk Mi.

Könnyű reggelivel indult a nap, a főétkezésünk délkörül lesz. Mivel ma szépen süt a nap a Duna partjára készülünk egy jó kis sétára. Elmaradhatatlan része a napnak a sok meleg tea fogysztása, ezért mikor ezt írom, a tea itt van mellettem és kortyolgatom.

Férjem elmondása alapján a masszázs nagyon kellemes volt, a hasi résznél érzett kis kellemetlenséget, de amikor a hátnál jártak, ott jött el a teljes relax élménye.

Nekem a fejmasszázs az maga volt a csoda, éreztem, hogy egyre jobban és jobban engedem el magam és mire a nyakamhoz értünk, mintha nem is fájna úgy fordul jobbra-balra. Az arcmasszázs különleges élény volt számomra, egyrészt mert egy férfi masszírozta az arcom,előszőr meglepődtem, mert határozott mozdulatai közben egyre inkább megtapasztalhattam egy gyengéd áramlást, ami olyn szinten ellazította az arcom, hogy az ágy abban a pillanatban mintha befelé húzott volna.

A hátmasszázsnál már az örvény közepén éreztem magam és a mozdulatok egyre inkább kioldották a vállam, derekam, csípőm feszültségeit.

Amikor vége lett és fel kellett állni, akkor az első érzésem az volt, hogy most mindenki szépen haza mehet én meg maradok, zárjátok rám az ajtót!

Masszázs után, retusálás nélkül!

Innentől a terápiámra úgy gondolok, fiatalítás ON,  viszlát 40, éljen a 30!

 

Jövőhéten újra jelentkezem!

Ha van kedved kövess minket, vagy gyere próbáld ki te is!

A teák, olajok, vitaminok megvásárolhatók a webshopon!

A vitaminok fogyasztását illetően kérd tanácsunkat!

 

Legyen szép vasárnapotok!