failed to copy /home/ayurved2/public_html/wp-content/plugins/divicommerce//single-product.php to /home/ayurved2/public_html/wp-content/themes/Divi/single-product.php...

Bevallom még csak ismerkedem a jógával. Régóta tervezem, hogy közelebb kerüljünk egymáshoz, de eddig még nem annyira ment. 

Viszont a testem jelzi, hogy tennem kell valamit. Most a kúránk idején jó alkalom volt elkezdeni. Az ayurvéda és a jóga testvérek, hiszenaz ayurvéda  kimondja, hogy az ayurvéda az alap, a jóga a test, a tantra a fej az ember szellemi fejlődésének az útján.

Edina türetmesen segített, hogy a mozdulataim jók legyenek és, hogy mi az amit meg tudok csinálni. Amikor hétköznapokban teszem a dolgom, észre sem veszem, hogy mennyire rosszul tartom magam és, hogy ez mennyire meg is látszik az eltelt évek alatt. De nem csak a tartásomra kell figyelnem, hanem egy-egy mozdulatnál megtudtam, hogy hogyan tudom figyelni a testem jelzéseit és, hogy mi az amit érzek közben. A levegővétel is nagyon fontos! Már ismertem a jóga légzést, szoktam is alkalmazni, csak még jóga közben nem próbáltam:)) 

Ami a legjobb volt az egészben az az, hogy igen, megszerettem és azt hiszem, hogy az életem része lesz! A másik jóság a jóga mellé, a finom lazító illóolajos masszázs, amivel Edina örvendeztetett az óra végén!

A felismerés, hogy egyáltalán nem vagyok hajlékony, az egy dolog, de, hogy az izületeim is rozsdásodnak, na ez már piros jelzés, arra, hogy igen is a saját testemre is figyelnem kell!

Tudatosan ügyelek arra, hogy minden nap beolajozzam a testem, hogy a rozsdás izületeim újra rendesen működjenek. Napi rituálém része, hogy minden este a zuhanyozás után átolajozom a testem, amit úgy csinálok, hogy a nedves bőrömbe masszírozom a kókusz olajat. Mivel túl sok bennem a belső hő, ezért a kókusz olajat választottam, hiszen hűsítő hatású olaj. Imádom és egyben nagyon várom ezt az esti ceremóniát, mert az illata egyszerűen mesés! Fitalabbnak érzem magam tőle és a bőröm egyáltalán nem száraz.

Azokon a területeken, pl derék, vállak, ahol már nagyon kell a kenés, oda MAHANARAYAN izületi olajat használok, ami viszont felmelegíti a területet és egyszerűen minden mozgás könnyebbé válik.

Persze a napi rituálémnak ez csak egy kis részlete, de jövőhéten hozom a reggeli rituáléimat!

 

Edina jógaórái: Minden pénteken:  18-19.30.-ig

 

Szép hétvégét!

 

Mónika