?Most, hogy az emberek többsége rengeteg élesztőt vásárol, így eszembe jutott néhány házi praktika.?

?Miért ne használhatnánk a hűtönkből is néhány dolgot, amivel szépek lehetünk! Az ayurvéda tanítása szerint olyan dolgot kenjünk magunkra, amit nyugodt szívvel meg is ennénk.?

?Az élesztő tele van vitaminnal és nagyon jó hatással van a bőrünkre, hajunkra. Gazdag B vitamin tartalmánál fogva a bőr , haj, köröm ápolására egy nagyon jó alternatíva. B1, B2, B6 vitaminokat tartalmaz. Gyulladáscsökkentő hatású, tehát, nagyon jó az aknék kezelésében. Ezen kívűl kíméletesen távolítja el az elhalt hámsejteket, tehát az érzékeny kipirosodásra hajlamos bőr esetén is jó választás.Nagyon jó az érett bőrökre is, mert jó ránctalanító hatású. ?
?Remek maszkokat, pakolásokat készíthetünk belőle.

Egy ayurvédikus alapanyag az aloe vera, mely szintén tele van vitaminnal, nagyon jó a bőrre, gyulladások enyhítésére. 
Ha van otthon aloe vera növényünk,akkor már egy szuper pakolást készíthetünk zsíros bőrre. ?

?Nincs más dolgunk, mint a levél belseljében lévő gélt egy tálkába tenni, majd hozzáadni az élesztőt és simára kikeverni. 
Majd a keveréket kenjük fel a megtisztított arcunkra. 15-20 percig hagyjuk rajta és langyos vízzel távolítsuk el. Az aloe verát helyettesíthetjük az uborka levével is.? 

?Bőrradírként, arcunkra és testünkre is használhatjuk, ebben az esetben tejjel keverjük ki az élesztőt és a krémes pasztával dörzsöljük át a testünket.?

?Abban az esetben ha van egy kis tejföl a hűtőben vagy egy bontott tejszín, ne dobd ki, hanem készíts belőle egy pakolást, ami nagyon jó gyulladáscsökkentő. Extra tippként, ha van otthon terápiás tisztaságú illóolajad, akkor 1-2 cseppel még fokozhatod a hatást.? 

?Végül egy száraz bőrre szánt pakolás recept: Szintén nagy jelentősége van az ayurvédában a méznek, mert adaptív hatásánál fogva magába szívja a méreganyagokat és persze bőrszépítő hatásáról is ismert. Meleg tejben kell elkeverni a mézet és az élesztőt, tehetünk bele egy pici lisztet, ami lehet csicseri borsó liszt is, aminek szintén jó hatása van a szervezetre. A méz és a liszt aránya legyen egyenlő, akár 1 tk. Majd kikeverés után tegyük az arcunkra és 15-20 perc után langyos vízzel távolítsuk el.?

?Tiszta, sima, és ráncmentes lesz a bőrünk!?

❤️Udwartana otthoni méregtelenítő pakolás videó után, jön a házi praktikák videó! Aki szeretné kérni, jelezze valamilyen formában! ❤️

?Szép estét!?

?Mónika?