Tegnap aztán volt intenzitás. Több okból is. Sureshnél több vendég is megfordult, mindenki kúrában volt és látható eredményekkel is szolgálhatott. Nekünk ez nagyon nagy öröm, mert hétről-hétre látjuk mi magunk is a változást. Persze amikor a vendég maga számol be a jótékony tapasztalatairól az végtelen öröm és hála érzését nyújtja. 

Tegnapi panchakarma napon mindenki Kapha típus volt és az intenzitás mértéke is ennek megfelelően alakult. 

Az idő is gyorsan ment, valahogy az intenzitással az idő is gyors tempóra váltott. 

Ez azért is volt nagyon furcsa, mert miközben a másik kezelőben dolgoztam és a két órás luxusrituálét csináltam, az is kb fél órának tünt. 

Mikor férjem megérkezett Suresh tartva a tempót bele is kezdett a masszázsba ami most abhyanga volt, vagyis teljes test olajos masszázsa. Rádolgozott a hátra és a lábra rendesen. Cukorbetegség esetén a lábfej érzéketlenné válhat, ezért számára nagyon fontos és elengedhetetlen a talpak a lábfej és tulajdonképpen a láb térdig való masszírozása. Az abhyangában az egész testet masszírozzuk, de tegnap ez a két terület kimelt figyelmet kapott. Suresh mondta, hogy ma biztos izomláza lesz.

Hát így is lett! Ma reggel már mondta, hogy érzi a hátát, viszont úgy elaludt este, mint akit fejbe vertek. Ez pedig nála ritka! A kúra kezdete óta még Suresh is megjegyezte, hogy  3 kilót fogyott.  Elsősorban nem a fogyás a cél, de méregtelenítés idején ez benne van a pakliban. 

Volt két percem, ezért gyorsan csináltam egy képet masszázs közben. 

Rám este került a sor, és úgy ahogy az egész nap eltelt, úgy telt el a masszázsom is. Gyorsan!! Túl gyorsan is, még bírtam volna egy órát! :)) Viszont nálam a kar és a nyak kapott főszerepet. Nyakmasszázs előtt kaptam egy kis fej és arcmasszázst, mondtam is, hogy úgy tisztítsa ki a marmáimat, hogy 20 évesnek nézzek ki. A fejmasszázs az arcmasszázzsal az egyik legjobb anti-ageing és tényleg kisimultam, mint akinek kivasalták a bőrét, sőt a masszázs után olyan volt az arcom, mint akinek botoxoltak volna. 

De a hangsúly a nyakam feszültségeinek oldása volt a fejmasszázs közben is és kaptam egy kis ropgtatást is, aminek a hangja kevésbé, de a hatása az isteni jó volt.  

A megállípítás, hogy jéé forog a nyakam, ez mindent megért! Ma azért érzem, és persze a karom, mint akin az úthenger ment végig, de már most jobb egy fokkal. Kell még neki 2-3 alkalom, hogy megszünjön a probléma, de már most jobb. 

Hasmasszázs, na az egy külön történet, beszív-kifúj a levegő, egy jógaórát simán felért:) Na meg persze olyan izomláz van a hasamban, mint aki 100 felülést csinált volna.

Altatni engem sem kellett, ami újdonság számomra is, hogy nagyon szomjas vagyok, ami jó jel és, hogy már jobban tudok izzadni. Szauna-szauna-szauna! Nekem erre nagy szükségem van, hogy a méreganyagok távozzanak. 

Ami az étkezésünkre jellemző, hogy meleg, könnyű és száraz, az ízek amik dominálnak azok a kesernyés és fanyar ízek, a csípős is jó lehetne, de azt annyira nem kedvelem, sokkal inkább az édes ízvilágot, de ez most kicsit háttérbe került. A csípőstől pedig izzadhatnék is: ) Viszont a padlizsánt, póréhagymát, nagyon kedvelem, és még ehetem is!  

Szép vasárnapot!